Dzięki uprzejmości Pani Wiesławy Wojciechowskiej oraz Pana Zdzisława Wojciechowskiego, właścicielom Firmy Woy Sp. z o.o., mieliśmy przyjemność poznania specyfiki pracy w branży wędliniarskiej.
Firma Woy Sp. z o.o. jest przedsiębiorstwem rodzinnym z ponad 30-letnią tradycją na rynku. Zakres działalności obejmuje skup oraz ubój żywca wieprzowego, wołowego, cielęcego i jagnięcego pozyskanego od sprawdzonych, lokalnych dostawców oraz produkcję wielu rodzajów wędlin. Firma prowadzi sprzedaż w Sklepach Firmowych i Patronackich, zaopatruje hurtownie, restauracje, hotele, firmy cateringowe oraz domy opieki.
Nowoczesny zakład jest ogrzewany i zasilany energią pochodzącą z biogazowni, która została uruchomiona w 2014 r. Jest to innowacyjna i ekologiczna inwestycja, której głównym zadaniem jest produkcja energii elektrycznej i ciepła. Substratami do wytworzenia biogazu w procesie beztlenowej fermentacji może być zarówno materia organiczna pochodzenia roślinnego jak i pochodzenia zwierzęcego. W biogazowni „WOY" wykorzystywane są oba rodzaje substratów.
Dzięki uczciwemu podejściu właścicieli oraz doświadczonej kadrze pracowniczej, firma ciągle rozwija się i jest wiarygodnym partnerem biznesowym, rzetelną marką i godnym polecenia pracodawcą.
Firma Woy Sp. z o.o. w perspektywie najbliższych lat, planuje zwiększyć produkcję, a co się z tym wiąże, także zatrudnienie. Jeśli szukasz pracy w branży mięsnej, koniecznie nawiąż kontakt z właścicielami.
Właścicielom dziękujemy za poświęcony czas i liczymy na współpracę w najbliższej przyszłości.
Nagłówek
Aktualności
Powrót